Skip links
Published on: Social Media

Dit zijn de meest gebruikte emoji’s van 2022

Een glimlach, knipoog, verdrietig gezicht of party-face. Emoji’s (Japans voor: e=beeld en moji = karakter) zijn in de onlinewereld eigenlijk niet meer weg te denken. Ze geven verduidelijking aan de manier waarop we communiceren, boodschappen interpreteren en online emoties delen. Beeld of 1000 woorden, dat idee. Volgens Unicode Consortium, de bedenkers van de Emoji’s, gebruikt zo’n 92% van de internetgebruikers regelmatig een emoji. In dit blog vertellen we je wat de meest gebruikte emoji’s van 2022 zijn. 

Top 10 populairste emoji’s van 2022

  1. 😂
  2. ❤️
  3. 🤣
  4. 👍
  5. 😭
  6. 🙏
  7. 😘
  8. 🥰
  9. 😍
  10. 😊

De ‘gezicht met tranen van vreugde’ is, net als de afgelopen jaren, de meest gebruikte emoji van 2022. Verder wordt het ‘rode hart’ veelvuldig gebruikt en wordt de top drie afgesloten met het ‘gezicht dat op de grond rolt van het lachen’.

Minst gebruikte emoji

In tegenstelling tot de meest gebruikte emoji’s, laten we er ook heel wat links liggen. Welke onderaan de streep eindigen? Vlaggen. We gebruiken vaak alleen de emoticon van het land waar we vandaan komen, de regenboogvlag of transgendervlag en zo nu en dan de vlag van het land waar we ons in bevinden. En dat terwijl vlaggen een van de grootste subcategorieën binnen de emoji’s zijn.

De betekenis van een emoji

Uit welk land je ook vandaan komt, de emoji-taal is een taal die we wereldwijd spreken én begrijpen. Tenminste, bijna altijd begrijpen. Want soms blijft het toch gissen naar de échte betekenis van een emoji. Wat vind jij?
😗 Kussen of fluiten?
🙇🏻 Heel diep nadenken of buigen?
🙏 Bidden, bedanken of toch een high five?

Nieuwste emoji’s

Dat er zo nu en dan emoji’s bijkomen, ontgaat niemand. Omdat het bij ons hier gesprek van de dag is, geven we je alvast een sneakpeak van de nieuwste die eind 2022, begin 203 worden verwacht. Your’e welcome!

En, welke emoji gebruik jij het vaakst? Laat het ons weten! Vinden we leuk om te lezen. 

 

Leave a comment