Skip links
Published on: Social Media

Bye swipe up, hallo link-sticker in je Instagram Stories. Zo gebruik je ‘m

Je hebt ‘m ongetwijfeld al 38919x voorbij zien komen: de link-sticker in Stories! Ideaal ding, want je hebt zo geen 10.000 volgers meer nodig om je volgers direct naar je website te sturen (kon eerder alleen met swipe up). 🙌🏻⁣  Maar, hoe gebruik je de link-sticker het best? Wat moet ik wel of niet doen? We geven je drie tips hoe je de link sticker in je Instagram Stories gebruikt.

Link-sticker in je Instagram Stories

🎶 Zet ‘m niet te vaak op repeat

Daarmee bedoelen we dat je de link-sticker niet in iedere Stories moet gebruiken. We weten natuurlijk allemaal dat de socialmediakanalen de gebruikers het liefst op het eigen platform houden. Dat is ook logisch. Zo zie je bijvoorbeeld bij Facebook dat posts met een link in de post zelf veel minder goed scoren dan posts waar geen link in zit. Houd het selectief. Zo heeft ‘ie het meeste effect.

🍋 Easy peasy lemon squeezy

Maak het je kijkers zo makkelijk mogelijk om op de link-sticker te klikken. Laat ‘m opvallen en zet ‘m niet aan de rand, te veel aan de rechterkant of op een drukke plek in je story. Niets zo irritant als hij het niet in een keer doet, toch?

‼️ Het kan maar duidelijk zijn

Zorg ervoor dat het voor je kijkers meteen duidelijk is waar ze naartoe worden gestuurd als ze op de link klikken. Dit doe je door de stickertekst aan te passen. Let hier op: houd het zo kort mogelijk. Je kunt ‘m zo lang maken als je zelf wilt, maar wij raden je toch aan om 1 tot 3 woorden in de stickertekst te plaatsen. Duidelijkheid is key.

Tot zover de drie tips hoe je de  link sticker in je Instagram Stories gebruikt. Lukt het niet, heb je nog meer tips nodig of heb je een andere vraag? Je weet ons te vinden. We denken graag met je mee. 😊

 

Leave a comment