Skip links
Published on: Social Media

Het belang van een mooie Instagram feed

In Insta-land bestaat er nogal wat discussie over het hebben van een perfecte feed. Moet dit nu wel? Of toch niet? Wij geven je het antwoord op het belang van een mooie Instagram feed en geven je tips voor het creëren van zo’n fijne feed.

Het belang van een mooie Instagram feed

Eerlijk is eerlijk, wij hebben een zwak voor een mooie feed. En met mooi bedoelen we dus dat deze niet perfect hoeft te zijn. Wél moet ‘ie fijn zijn om naar te kijken en een totaalbeeld geven. Waarom? Omdat kijkers zo langer blijven hangen en het de weg naar de volg-knop verkort.

Tip van LOT

Voor het creëren van zo’n fijne feed geven wij je drie tips:

⚡ Laat (huisstijl)kleuren telkens terugkomen

Van onze kleding op een foto tot aan de kleinste details op onze website. Is het je ooit opgevallen dat wij onze huisstijlkleuren overal laten terugkomen? Neem maar eens een kijkje! Dit gaat niet per ongeluk, maar doen we bewust. Waarom? Consistent gebruik van je huisstijlkleuren zorgt voor herkenbaarheid en in dit geval heel belangrijk: eenheid. De formule waardoor hij fijn is op naar te kijken.

⚡ Bewerk je foto’s allemaal op dezelfde manier. Bijvoorbeeld door een preset te gebruiken

Ze zijn simpelweg handig om een eenduidige look and feel te creëren op bijvoorbeeld je Instagram-feed. Onze tip? Lightroom. Deze app bied je verschillende presets aan waardoor je meteen een mooie filter over je foto hebt. Daarnaast werkt hij heel fijn en makkelijk. Win-win.

⚡ Let op de volgorde waarin je de foto’s post. Is je laatste foto een drukke foto? Kies dan bij je volgende bericht voor een rustiger plaatje. Zo houd je balans.

En dat vergt wat inzicht en creativiteit. Voordat wij aan de slag gaan met het uitwerken van de social media-teksten, schuiven wij net zolang met alle foto’s totdat we een mooi geheel hebben gecreëerd. Ons hulpmiddel? UNUM. Hier kun je je foto’s heel makkelijk blijven verschuiven net zolang totdat je die mooie feed te pakken hebt.

Succes!

Leave a comment