Skip links
Published on: Social Media

Volgers verwijderen, wanneer wel of niet doen?

We horen je denken: ‘’Waarom zou ik mijn volgers verwijderen?’’ Begrijpelijk. Toch is het slim om eens door je volgerslijst te struinen. In dit blog geven we je antwoord op de vraag wanneer je een volger beter kan laten gaan of juist moet behouden.

Het antwoord

Niet verwijderen -> als ze in je (potentiële) doelgroep vallen en actief zijn.
Wél verwijderen -> als het een spam, nep, niet relevant of niet actief account is.

Dat klinkt logisch. Toch het soms eng om volgers te verwijderen, want we willen groeien, groeien, groeien. Hoe meer hoe beter is de gedachte. Helaas helpt dat mooie cijfertje je uiteindelijk niet vooruit, integendeel. We vertellen je waarom.👇

Waarom volgers verwijderen?

Met een volgerslijst van actieve en relevante accounts bereik je veel meer – meer organisch bereik & meer interactie.

Hoe komt dat?

Wanneer veel volgers niets doen met je content, omdat ze je taal niet spreken, niet actief zijn of het allemaal niet waardevol genoeg vinden, denkt Instagram dat je niet interessant bent waardoor jouw content aan minder mensen wordt getoond. Kijk dus kritisch naar je volgerslijst en verwijder de accounts waar je niets aan hebt.

Liever 100 betrokken volgers dan 1.000 volgers die nooit je post liken

We nemen je mee in een herkenbare situatie: je hebt een volledig Nederlandstalig Instagram-account en je richt je op vrouwen tussen de 20 en 35 jaar met een gezonde levensstijl en interesse voor eten. Er popt een nieuwe volger op je scherm: een Amerikaanse man van 60 jaar oud. Leuk om ‘m te hebben, maar het doet je account meer kwaad dan goed. Waarom? Je betrokkenheid zakt. Deze man liked heel misschien, maar regeren, een dm sturen of iets bij je kopen? Die kans is vrijwel 0%. Verwijderen dus.

Volgers verwijderen doe je zo

De beste manier om volgers te verwijderen is door dit handmatig te doen. Dit doe je als volgt:

  • Ga naar je Instagram profiel en klik op je volgers
  • Scroll door de lijst en bestudeer de accounts
  • Klik op ‘verwijderen’ naast hun naam
  • De volger is nu verwijdert

Tip van LOT: plan iedere week een kwartier in en scrol door je volgerslijst. Zo maak je het behapbaar voor jezelf. Heb je ze allemaal gehad? Controleer je nieuwe volgers dan vrijwel meteen.

Krijgt de persoon die verwijderd wordt een melding?

Don’t worry. Dit is niet het geval. Het enige wat er verandert is dat het volgersaantal van diegene met -1 zakt. De persoon achter het account zal die ene volger minder in principe niet eens merken.

Vind je het lastig om te bepalen welke volger wel of niet waardevol is? Wij helpen je graag!

Leave a comment