Skip links
Published on: Social Media

De beste tijdstippen om te posten op Instagram

Posten op momenten waarop je volgers actief zijn? Slim, want dat gaat meer opleveren! In deze blog laten we je zien op welke manier je erachter komt wanneer je volgers online zijn én wanneer je dus moet posten.

Perfecte tijdstippen om te posten bestaan niet

Ieder jaar komen verschillende website met overzichten waarin zogenaamd de beste tijdstippen om te posten op social media in staan. Voordat je op zo’n overzicht klikt, willen we je waarschuwen: neem dit niet klakkeloos over. Het is een gemiddelde van verschillende onderzochte posts. Wie zegt dat dit dan de perfecte tijd voor jou is? Juist. Het overzicht geeft slechts een indicatie. Om te kijken wat dé beste posttijd voor jou is moet je je statistieken induiken.

Zo kom je erachter wanneer jouw volgers online zijn op Insta

In maar drie stappen (ja zo simpel is het echt) zie jij wanneer jouw volgers online zijn. You’re welcome!

  1. Ga naar je Insta-profiel
  2. Klik op statistieken en totaal aantal volgers
  3. Scrol helemaal naar beneden en bekijk de meest actieve tijden per dag en uur

Tip van LOT

Zoals je in je statistieken ziet, heb je inzicht in de tijden 00:00, 03:00, 06:00, 09:00, 12:00, 15:00, 18:00 en 21:00 uur. Een prima indicatie, maar heel specifiek is het niet. Want wat nou écht de perfecte tijd is, dat zullen we nooit weten. Wat we wel weten is dat je je post beter op een ietwat gekke tijd kunt inplannen. Bijvoorbeeld om 20.36 uur, 07.17 uur of 18.57 uur. Waarom? Op ronde tijdstippen (half en heel) plannen heel veel ondernemers hun berichten in. Er is dan een enorme piek te zien in de hoeveelheid content waar je liever niet tussen zit. Geeft de statistiek weer dat je volgers om 18:00 uur het meest online zijn? Ga dan net voor óf na die piekmomenten zitten en plan je berichten op een niet zo standaard tijd in.

En, op welke tijden zijn jouw volgers online?

Leave a comment