Skip links
Published on: Social Media

FAQ op Instagram inzetten doe je zo

We kunnen allemaal wel een aantal vragen van (potentiële) klanten opnoemen die maandelijks, wekelijks of misschien zelfs dagelijks terugkomen. Daar heeft Instagram wat op verzonnen, namelijk het gebruik kunnen maken van FAQ. In dit blog leggen we je uit wat het is, waarom het handig is om in te zetten en hoe je dit instelt. FAQ op Instagram inzetten doe je zo.

Frist things first | Wat is FAQ?

FAQ staat voor frequently asked questions, oftewel veelgestelde vragen. Wanneer iemand je een DM stuurt via Instagram, krijgen zij eerst (maximaal) vier veelgestelde vragen te zien die jij hebt ingesteld. Staat de vraag ertussen, dan kan de vrager via een(!) druk op de knop een vraag versturen. Een stukje klantenservice dus.

Waarom het handig is om in te zetten

Door FAQ in te zetten help je de communicatie met je (potentiële) klanten nog makkelijker te maken waardoor de interactie sneller wordt aangegaan. FAQ zorgt voor tijdsbesparing omdat degene zelf de vraag niet meer hoeft in te typen. Maar dat niet alleen. Door FAQ slim in te zetten kan je je (potentiële) klant onbewust sturen in de vraag die ze uiteindelijk stellen. Zeg dus maar doei tegen onduidelijke en ellenlange berichten in je DM.

Bedrijfsprofiel? Check.

Let op! Het inzetten van welgestelde vragen op Instagram is een marketingtool speciaal voor bedrijfsprofielen. Heb je je account nog niet omgezet naar een bedrijfsprofiel? Doe dit dan heel gemakkelijk en snel door de volgende stappen te volgen. Heb je al wel een bedrijfsprofiel? Dan kun je deze stappen natuurlijk overslaan.

  1. Ga naar je profielpagina, klik op de 3 streepjes rechts bovenaan en klik op ‘Instellingen’ (tandwielicoontje).
  2. Klik vervolgens op ‘Account’ (poppetje in rondje) en klik op ‘Overschakelen naar bedrijfsprofiel’.
  3. Optioneel: koppel je Instagram-bedrijfsprofiel aan je Facebook-bedrijfspagina voor een optimale integratie tussen beide social mediakanalen.
  4. Controleer alle contactgegevens en tik op ‘Klaar’.

Stappenplan | FAQ op Instagram inzetten doe je zo

Direct aan de slag? In deze 5 stappen krijg je het voor elkaar.

Stap 1 | Ga naar je profielpagina, klik op de 3 streepjes rechts bovenaan en klik op ‘Instellingen’ (tandwielicoontje).
Stap 2 | Klik op bedrijf (winkelicoontje) en druk vervolgens op ‘veelgestelde vragen’.
Stap 3 | Druk op ‘instellen’ en voeg vervolgens een vraag toe.
Stap 4 | Ingevuld? Klik dan vervolgens rechtsbovenin op ‘opslaan’.
Stap 5 | Swipe tenslotte vragen weergeven aan. Done! Jouw vraag verschijnt nu automatisch in beeld bij het openen van DM.

Kom je er niet helemaal uit? Of wil je hulp met het bedenken van de vier FAQ vragen? Bel, app of laat een berichtje achter via de contact pagina.

 

Leave a comment