Skip links
Published on: Social Media

Vijf hapklare tips voor meer betrokkenheid

In de blog ‘’Een like zegt niets, leg de focus op je volgers’’ vertelden we al hoe belangrijk het is om een band te krijgen met je volgers. Maar hoe zorg je er dan voor dat je de juiste volgers aantrekt, die volgers ook gaan reageren of je content wordt gedeeld? Wij geven je 5 tips voor meer betrokkenheid.

#1. Wees sociaal

Het woord social zit niet voor niets in social media. Toch zie je bij veel bedrijven een duidelijk eenrichtingsverkeer. Bedrijven posten van alles, maar wanneer er gereageerd wordt, zie je ze niet meer. Gek, toch? Het beantwoorden van vragen of het gesprek aangaan met je volgers zorgt juist voor het maken van een connectie. Je leert niet alleen je doelgroep op deze manier beter kennen en begrijpen, maar je volgers leren jou of je bedrijf ook beter kennen. Zorg daarom voor snelle, uitnodigende en passende call to actions aan het eind van je bericht. Dit leidt tot meer reacties waardoor jij makkelijker het gesprek kan aangaan.

#2. Maak gebruik van alle mogelijkheden

Instagram Reels, Facebook live, LinkedIn stories, Twitter GIFS. Ieder social mediakanaal kent tegenwoordig extra features. Deze mogelijkheden zorgen voor meer fun, interactie en betrokkenheid. Daarnaast zorgen ze ook nog eens voor meer afwisseling in je feed, wat dan ook weer als positief wordt ervaren door je volgers. Gebruiken dus!

#3. Kwaliteit boven kwantiteit

Stop met berichten plaatsen, omdat het ‘moet’. Ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. En we geven toe. We vertellen dat consistent en consequent posten goed is voor het algoritme en om je volgers betrokken te houden. Maar niets scoort zo slecht als een post waarvan de waarde ontbreekt. Leg de lat niet te hoog voor jezelf. Kies voor twee keer per week een waardevolle post dan vier keer per week een ‘kan er mee doortje’. Kijk wat haalbaar is en wat goed voor jezelf én je volgers werkt.

#4. Doelbewuste content

Als je ons al een tijdje volgt, weet je dat we voorstander zijn van een social mediastrategie. Geen losse flodders, maar doordachte content met structuur. Zo weten je volgers wat ze van je kunnen verwachten, leren ze je sneller kennen en ontstaat er sneller een band.

#5. Kies de juiste timing

Plaats content op de tijden wanneer jouw volgers online zijn. Dan heb je namelijk de grootste kans dat je content gezien wordt. Hoe je dit kan zien? Door je statistieken in te duiken. Hier zie je precies op welke dagen én tijdstippen je volgers online zijn. Tip: komt de dag of tijd jou niet uit? Maak dan gebruik van een inplantool. Zo zorg je ervoor dat je post toch op de ‘perfecte’ tijd online verschijnt terwijl jij je met andere dingen bezighoudt.

Tips voor meer betrokkenheid

Ga je aan de slag met bovenstaande mogelijkheden? Succes! We hopen, maar weten eigenlijk wel zeker, dat je snel gaat merken dat je betrokkenheid stijgt in de vorm van volgers, likes, deelacties en reacties. Laat je het ons weten welke tip het beste werkt voor jou?

 

Leave a comment