Skip links
Published on: Social Media

Likes zeggen niets, leg de focus op je volgers

‘’Ik wil 1.000 volgers’’ of ‘’Ik wil gemiddeld 300 likes per post’’. Uitspraken die we vaak horen, maar waar we niet altijd achterstaan. Natuurlijk is het hebben van veel volgers leuk en word je er blij van als je bericht 500 vind-ik-leuks heeft gekregen in plaats van de gemiddelde 50. Maar wat heb je eraan? Het is niet dat je op deze manier opeens 10 nieuwe klanten bij hebt of 2x meer producten hebt verkocht. Focus op likes of volgers? Het antwoord: volgers. Dat is waar het om draait. Wij vertellen waarom.

Ga voor een lange termijn relatie

Wat wil je uiteindelijk met een post bereiken? Meer business, toch? Of je met veel likes en volgers deze doelstelling gaat behalen? Nee. Daar zijn we het waarschijnlijk wel over eens. Hoe je wel kan zorgen dat je je doelstelling wordt behaald? Door je trouwe volgers om te zetten naar trouwe klanten. Hoe? Door verhalen te vertellen, interactie aan te gaan, te luisteren, te praten en je bedrijf in de hoofden van je (potentiële) klanten te planten. Zorg dat je top of mind blijft.

Spreek de taal van je klant

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: ken je doelgroep door en door. Luister naar welke woorden ze gebruiken en tegen welke problemen ze aanlopen. Gebruik deze info in je communicatie en marketing en spring eruit.

Wees authentiek

Wees jezelf en blijf authentiek. Nee, niet meteen wegklikken nu. Want het klinkt misschien wat zweverig, maar het is echt zo. Mensen komen naar jou omdat jij bent wie je bent of je bedrijf is zoals het is. Straal dit ook uit op je social mediakanalen en laat van jezelf horen. Kijk niet hoe anderen het doen, maar doe zoals jij het doet. Dat zorgt voor herkenbaarheid en zorgt er ook voor dat mensen zich betrokken bij jou voelen en niet bij een ander.

En, focus op likes of volgers? We hopen dat je overtuigd bent dat social media meer is dan alleen likes en fame. Dan begrijp je ook meteen dat je op Instagram niet meer kunt zien hoeveel likes je hebt op een bericht. It’s all about connecting with your audience. Een connectie waar business uitkomt. Vragen? Je weet ons te vinden

 

Leave a comment