Skip links
Published on: Uncategorized

Dé 3 gratis ontwerp sites voor niet-designers

Dacht je bij het openen van je Adobe-proefpakket alleen maar: HELP! Je bent niet de enige. En laten we eerlijk zijn, als niet-designer is het echt weggegooide tijd om jezelf blind te staren op Photoshop, Indesign of een van de andere programma’s. Er zijn namelijk genoeg (tot op zeker hoogte) gratis ontwerp sites die ook werken. En nog veel makkelijker zijn ook. Klikken, slepen en neerzetten. Dat moet wel lukken, toch? Wij tippen je drie gratis ontwerp tools waar ook jij zonder problemen mooie dingen in kan maken.

Picmonkey

Op het eerste gezicht ziet Picmonkey er een tikje ingewikkeld uit. Maar geloof ons, niets is minder waar. En mocht je in je ontwerp met eigen afbeeldingen werken, dan raden we zeker deze tool aan. Picmonkey is namelijk ooit begonnen als hulpmiddel voor het bewerken van foto’s. En deze bewerkfuncties zijn nog altijd te gebruiken. Kan de afbeelding wel wat meer kleur gebruiken, heeft de persoon op de foto een oneffenheid of mist de afbeelding wat glitter? Picmonkey zorgt ervoor dat naast je ontwerp, je foto er ook tiptop uitziet.

Pictochart

Zakelijke content maken? Dan moet je bij Pictochart zijn. Hier maak je professionele infographics, presentaties en rapporten. Verwacht hier geen poespas maar strakke en duidelijke ontwerpen. Geen inspiratie? Don’t worry. Met een berg aan voorbeelden heb je genoeg inspiratie om het design te maken die past bij je bedrijf.

Canva

Last but nog least: Canva. Dit is by far onze favoriet. Van een simpele Instagam post, PowerPoint-presentatie of een uitnodiging tot het maken van een infographic, flyer of video. Canva geeft je heel toffe ontwerpen waar je letterlijk nog alles in kunt veranderen. Van kleur (waarin je je eigen kleurcodes kan toevoegen), lettertypes en vormen tot video’s, muziek en het toevoegen van je (eigen) afbeeldingen. Kortom, een berg aan mogelijkheden en inspiratie. Wij zijn fan.

Gratis ontwerp sites

Zo dit waren wat betreft ons dé 3 gratis ontwerp sites voor niet-designers. Onze tip? Zorg ervoor dat jouw creativiteit in balans is met je bedrijf en de wensen van de doelgroep. Houd je ontwerp simpel. Al valt een druk ontwerp meer op, je doelgroep wordt sneller afgeleid. En hoe zonde is het dat ze hierdoor de boodschap missen, toch? Succes!!

 

Leave a comment