Skip links
Published on: Social Media

In een mum van tijd meten je Instagram resultaten meten

In de blog ‘4x waarom accountstatistieken superhandig zijn’ vertelden we je al hoe belangrijk het is dat je zo af en toe eens je statistieken induikt. Maar oké, als ondernemers weten we als geen ander hoe snel dit erbij inschiet. Want: geen tijd. Daarom hier de tip der tips voor wanneer je je content wil verbeteren, maar echt geen tijd hebt voor een maandelijkse analyse van een uur (of twee): Instagram resultaten meten.

Instagram resultaten meten

Bereik, deelacties, opmerkingen, profielbezoeken, vind-ik-leuks, volgers, websiteklikken, weergaven, aantal bekeken seconden, momenten waarop je volgers online zijn. Het mag duidelijk zijn, je statistieken geven een eindeloze lijst met statistieken, cijfers en grafieken. Ideaal om al je Instagram resultaten te meten, maar om tot goede conclusies te komen ben je zo een half uur verder. Onthoud daarom the magic word: betrokkenheid (ook wel interactie met bericht).

Betrokkenheid

Betrokkenheid is een statistiek dat andere statistieken bevat. Uh, wat? Onder betrokkenheid vallen vind-ik-leuks, reacties, deelacties, interacties met stories, je DM-berichten en je antwoorden en reacties op DM’s. Kortom, door alleen naar deze statistiek te kijken, kom je al achter heel veel info, omdat het andere statistieken meeneemt en samenvat. Zo kom je er in een mum van tijd achter welke content onderwerpen goed aanslaan, welke foto’s het best presteren óf dat je voortaan voor die lange óf korte caption moet gaan. En dat in een kleine 10 minuten. Dat moet lukken, toch?

Zeker weten dat je vanaf nu in een mum van tijd je online resultaten meet. Heb je toch nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Dan weet je ons te vinden. Enne, mochten de cijfers tegen vallen en wil je daardoor weten hoe je je betrokkenheid te verhogen? Dan sturen we je graag door naar de blog ‘6 tips voor meer betrokkenheid op social media’. Veel succes!!

Leave a comment