Skip links
Published on: Social Media

Help! Ik heb geen inspiratie om te posten

Het is dinsdag eind van de dag en je wil vandaag echt weer iets op social media posten. Het is tenslotte alweer een week geleden. Je denkt, piekert en zucht, maar helaas, je inspiratie is ver te zoeken. Herkenbaar? 😉 Don’t worry, dit hebben we allemaal weleens. Ook wij. Gelukkig is daar LOT MEDIA to the rescue, want met deze post ideeën zit je nooit meer zonder inspiratie. 

Inhaken maar!

Wist je dat het bijna iedere dag een speciale dag is? Van de bekende Valentijnsdag tot Moederdag en van 1 april tot Pasen. Maar wist je ook dat er minder bekende dagen zijn? Denk bijvoorbeeld aan ‘Chocolademousse dag’, ‘Dag van de werknemer’ of ‘Hug your cat day’. Dit soort dagen zijn ideaal om post ideeën te krijgen voor jouw content.  

Luister

‘’Maar wat wij hier doen, is toch helemaal niet interessant om te delen?’’ Een reactie die wij vaak te horen krijgen wanneer we bij bedrijven op bezoek zijn. Maar wat wij zien, zijn allemaal heel toffe dingen. Een ruimte die tot in de puntjes is gestyled, een welkom waar ieder sterrenrestaurant jaloers op is, creatieve meetings, een interessant inkoopproces, leuk klantcontact en noem het maar op. Wat voor jou dagelijkse kost is, is voor je volgers leuk, interessant en zorgt voor vermaak online. Vraag daarom af en toe eens aan klanten of nieuwe werknemers wat hen opviel bij het eerste contact of bezoek aan je kantoor of winkel. Waar werden zij door verrast? Wat is hen bijgebleven? Waar krijg je complimenten over? Gebruik deze input voor je content. 

Beter goed gejat, dan slecht verzonnen

De beste remedie voor een inspiratieloze dag is inspiratie opdoen bij andere merken. Kijk bijvoorbeeld eens naar de posts van social media toppers als KLM, NS, bol.com, HEMA, Albert Heijn of Coolblue. Lees, kijk, scroll en laat die post ideeën maar komen! Maar onthoud: geef hoe dan ook altijd je eigen draai aan een post. Je wilt natuurlijk niet beschuldigd worden van plagiaat.

Google is je beste vriend

Een goede manier om je lijst met onderwerpen aan te vullen, is door jezelf te verdiepen in zoekwoorden. Dit kan heel gemakkelijk via Google, maar ook door gebruik te maken van verschillende zoekwoordentools. Zo kun je in Google bijvoorbeeld ‘accountancy’ of ‘kledingwinkel’ invullen en er verschijnt meteen een lading met vragen of woordencombinaties waar mensen naar zoeken. Deze kun je vervolgens omzetten naar contentonderwerpen en gebruiken als inspiratie voor je social media of website. 

Denk in formats

Een format is simpel gezegd een terugkerende rubriek. Vergelijkbaar met een column in een magazine, sterrenbeeld in de dagelijkse krant of een programma als The Voice of Holland op televisie. Het zijn ‘series’ die periodiek terugkomen en blijvend herhaald kunnen worden. De voordelen van zulke formats zijn dat je niet elke week weer opnieuw hoeft te bedenken wat je gaat posten. Daarnaast is het redelijk makkelijk voor te bereiden, goed vooruit te plannen en de herhaling zorgt bij volgers voor herkenbaarheid en vertrouwdheid. Een aantal voorbeelden van formats op social media zijn: kijkjes achter de schermen, klantverhalen, FAQ, quotes, feiten en wist-je-datjes, user generated content, #throwbackthursday en take-overs. 

1+1=2

De laatste tip die we willen meegeven, is dat je content best kan en mag recyclen. Kijk hiervoor goed naar je statistieken. Zie je dat mensen veel hebben gereageerd op een bericht? Maak hier dan een andere versie van, snijd een subonderwerp aan of kijk er met een andere blik naar. Maar 10% tot 15% heeft immers je eerste bericht gezien door het algoritme

Blijft het na het uitproberen van deze post ideeën een strijd om regelmatig content te bedenken en creëren? Kijk dan eens of een van onze diensten bij je past. Zo kunnen we met ons social media beheer al jouw social media-activiteiten uit handen nemen. Wil je toch nog een stukje controle houden? Dan kunnen we met onze social media trainingen bijspringen, informeren en adviseren waar je maar wil. 

Leave a comment